Studio KU+ is a studio for architectural scale model making in Amsterdam, The Netherlands.

New entrance for visitors to the Dutch Parliament was presented.

The new model for Rijksvastgoedbedrijf, de Architekten Cie, and Karres en Brands.
The model of a new public entrance of the Dutch Parliament was presented on 4th September 2023 by minister Hugo de Jonge, chairwoman Vera Bergkamp, and alderman Saskia Bruines.
It is on display through 28th September at the temporary parliament building located in Prinses Irenepad 1, Den Haag.
It was an honor to be present at the presentation. The details of the model will follow.

Photo1,3: de Architekten Cie. B.V. / Fotograaf Ernst van Raaphorst
Photo2: Rijksvastgoedbedrijf / Bart Maat


 - De Tweede Kamer krijgt een nieuwe, ondergrondse publieksentree. Vandaag presenteerden demissionair minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, Kamervoorzitter Vera Bergkamp en wethouder Saskia Bruines van de gemeente Den Haag gezamenlijk het Voorlopig Ontwerp van de nieuwe entree. De laatste grote verbouwing aan dit deel van het Binnenhof was 30 jaar geleden. Om ervoor te zorgen dat het belangrijke werk van de Tweede Kamer door kan gaan is een nieuwe ondergrondse entree buiten het gebouw noodzakelijk. Door de toevoeging van deze entree is in het gebouw meer ruimte gekomen waar publiek, politiek en pers elkaar kan ontmoeten.   -  -

De Tweede Kamer krijgt een nieuwe, ondergrondse publieksentree. Vandaag presenteerden demissionair minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, Kamervoorzitter Vera Bergkamp en wethouder Saskia Bruines van de gemeente Den Haag gezamenlijk het Voorlopig Ontwerp van de nieuwe entree. De laatste grote verbouwing aan dit deel van het Binnenhof was 30 jaar geleden. Om ervoor te zorgen dat het belangrijke werk van de Tweede Kamer door kan gaan is een nieuwe ondergrondse entree buiten het gebouw noodzakelijk. Door de toevoeging van deze entree is in het gebouw meer ruimte gekomen waar publiek, politiek en pers elkaar kan ontmoeten.

 -  -  -

 -  -  -

Alles op een rijtje NDW21